Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Folkabo IK - Senior -

Följ

- Senior -

Följ oss för uppdateringar
Följ
Folkabo IK
Fotboll
- Senior -
Tabell
Lag M V O F P
1 Fröjereds IF 18 13 2 3 41
2 Sandhems IF 18 12 2 4 38
3 Borgunda IK 18 12 0 6 36
4 FC Skövde 18 8 6 4 30
5 Kinnarp-Slutarps IF 18 8 6 4 30
6 Stenstorps IF 18 7 5 6 26
7 Folkabo IK 18 6 3 9 21
8 Vartofta SK 18 6 2 10 20
9 Vretens BK 18 2 2 14 8
10 Norra Fågelås IF 18 1 2 15 5

Match

Folkabo IK

2 - 0
Skedevallen 1
21 september 2024
13:00

Vretens BK

Referat

Gedigen laginsats - Gav tre poäng i hemmaavslutningen

Folkabo IK - Vretens BK 2-0 (1-0)
Målskyttar::

1-0 (8) Olle Svensson, Ass: Isac Rydberg
2-0 (82) William Nilenfjord, Ass: Robin Andersson Larmer

Säsongen lider mot sitt slut. Det märks på laget att många är slitna efter en jobbig höst, och mycket sjukdomar som stört laget dom senaste två omgångarna. Förutsättningarna inför sista hemmamatchen för säsongen idag, var inte även den heller optimal. Tre träningar har laget haft i September, Samtliga har närvarandet varit (8) stycken på dom träningarna. Fredrik Ellström som fortfarande lider av sviterna av sjukdom sedan derbyt mot Fröjered, saknades även idag. Lagkaptenen och härföraren Fredrik Johansson, är bortrest både denna och sista matchen mot Vartofta SK. Utöver det så lämnade Patrik Bergnell återbud på morgonen.

Men på något sätt fick man ihop en trupp tillslut, och motståndarna var Vretens BK. Där VB hängde ut oss i somras för att det var en plump av oss att vi förlorade mötet i våras. Men det anser jag inte vara så konstigt. Matchen ändrades hela två gånger. Pga 8 av våra 05:er tog studenten på Fredagen. Att spela match på Lördagen, Ja det kan ni räkna ut själva att formen för att spela en fotbollsmatch var svår. Så därutav så var det lite revansch från den matchen. Vi visste direkt vilka spelare vi skulle plocka bort i matchen. Deras kapten Oscar Strålman och Jonathan Grahn skulle punktas bort helt. Det gjorde Tobias Rydén och Dennis Murguz riktigt bra i matchen. Där dom hade det svårt att komma ifrån markeringarna.

Första halvlek är det ett Folkabo som spelar riktigt bra, Man har bra omställningar och hotar betydligt mer än vad man gjorde förra helgen. Även om planen blivit lite svårspelad pga lite regn, så studsade det betydligt mer än vad vi är vana med. Men även om Vreten spelade i Onsdags på konstgräs, så borde det vara tunga ben hos gästerna.

Det var Folkabo som skulle ta ledningen redan i den 8:e minuten. Isac Rydberg spurtar på kanten och stannar upp. Spelar bollen bakåt mot Olle Svensson som tog emot och drog till från 25 meter och placerade in bollen i bortre krysset till 1-0. Ett riktigt fin prestation av Olle.

Folkabo har bud på fler mål när Olle ytterligare har en chans när han kom igenom försvaret. Men avslutet gick i burgaveln. Abel Yebiyo och Karim Golestani skapade mycket i Folkabo i första. Men det stannade bara med ett mål i första halvlek. Försvaret hade en bra halvlek där Tobias Rydén var resolut, och slog bra långbollar mot Oscar Sand och Karim Golestani. Alfred Gustavsson fick spela från start. Det gjorde han riktigt bra genomgående under matchen. Liksom Jonathan Lundin som käkade upp deras vänsterforward totalt i första halvlek.

Andra halvlek så går Folkabo ner sig, Vad det beror på är svårt att säga. Men såklart så är orken och konditionen kanske inte på topp när många missat träningar och sjukdomarna har avlöst varandra. För Vreten är betydligt hetare i andra halvlek. Men även om dom trycker på så slarvar dom en hel del. Samt att avsluten hamnar för det mesta i skogen. Den farligaste chansen hade dom via en av deras 8 hörnor i andra som Olle Svensson rensade på mållinjen.

När Folkabo fick tag i bollen och kom upp i banan, Ja då blev det farligt när nyss inbytte William Nilenfjord fick tag i bollen via Robin Andersson Larmer, båda inbytta och levererar när Folkabo utökar till 2-0. William ser ut att komma ur vinkel, men lyckas på något sätta trycka in bollen under målvakten in mål.

Några minuter senare så är det väldigt nära att Karim Golestani kan utöka ledningen till 3-0. När han kommer fri med målvakten. Men blir upphunnen av försvarare och tvingas till ett desperat avslut som går rakt på målvakten.

Matchen kändes klar, Det skulle mycket till att Vreten skulle komma ifatt oss i slutet. För efter det spelar Folkabo av matchen och kan enkelt spela hem 3 nya poäng. 7 av 9 poäng hemma på Skede Arena, visar vi att vi är svårspelade och spelar bra på hemmaplan.

Riktigt kul att se att vi har andra som kliver fram när vi saknar vår skyttekung Fredrik Johansson. Olles mål mot Stenstorp har fått blodad tand, där han nu idag stod för en fin prestation. Damir Ovcina fick spela mittfält idag, Och det gjorde han riktigt bra med sin rutin. Oscar Sand sprang och sprang och var värd att spräcka sin målnolla idag. Men förhoppningsvis kommer det mot Vartofta kommande Söndag, som stänger fotbollssäsongen 2024.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Olle Svensson 1 1 0 0 0 1
William Nilenfjord 1 1 0 0 0 1
Isak Rydberg 1 0 1 0 0 1
Robin Andersson Larmer 1 0 1 0 0 1
Abel Yebiyo 1 0 0 0 0 0
Alfred Gustavsson Lagergren 1 0 0 0 0 0
Damir Ovcina 1 0 0 0 0 0
Dennis Murguz 1 0 0 0 0 0
Jonathan Lundin 1 0 0 1 0 0
Karim Golestani 1 0 0 0 0 0
Oscar Sand 1 0 0 0 0 0
Tobias Rydén 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Joel Jälthammar 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 15 jun 2024, 16:00 Vretens BK - Folkabo IK 3 - 2